Колко мръсен е въздухът в София? От сряда вече ще можем да

...
Колко мръсен е въздухът в София? От сряда вече ще можем да
Коментари Харесай

Вече можем да следим замърсяването на въздуха онлайн

Колко замърсен е въздухът в София? От сряда вече ще можем да следим тази информация в интернет-страницата на Столичната община. 

Прогнозата за повишени равнища на фини прахови частици ще се прави за идващите 48 часа. Ще бъде показан и пакет от ограничения с целесъобразен темперамент, с които в случай че всички ние съблюдаваме в такива обстановки, рискът ще се понижи и даже е допустимо прогнозата да не се сбъдне. 

" Системата за прогнозиране на замърсяването трябва да минимизира опцията действително да се случи замърсяване ", посочи за " Здравей, България "  Йоана Христова, заместник-кмет по екологията на София.  

Сред мерките против замърсяването на въздуха на Столична община е и удвояване на таксата " синя зона ". Това значи, че за 1 час престой на колите ни в центъра на столицата, бихме платили по 4 лв.. Предвижда се и по-евтин градски превоз и ограничаване на коли и строителни машини в дните, когато замърсяването е в пъти над нормата.

" Това са оферти на работна група, формирана от 20 специалисти. Идеята е, когато има прогноза за превишения (на нормите за фини прахови частици във въздуха), да осведомяваме жителите и да ги призовем в този ден да употребяват градския превоз. Или да призовем гражданите да не употребяват твърдо гориво ", поясни Христова. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР